ellen kinderpagina2
Welkom op de kinderpagina van Kindercoach Praktijk ZIJN.
Ik wil jou graag uitleggen wat ik doe als Kindercoach want voor de meeste kinderen en zelfs voor hun ouders is dat helemaal niet zo duidelijk of vanzelfsprekend. Ik snap zelf de dingen altijd veel beter als ik er plaatjes bij zie of als ik er plaatjes van kan maken in mijn hoofd en daarom wil ik wat ik doe aan jou uitleggen met een voorbeeld.

kind_met_bloem

Een bloem

Elk kind wat geboren wordt, is van nature een prachtige bloem die groeit en bloeit doordat hij warmte, liefde en aandacht krijgt. Toch heeft elke bloemsoort naast water, licht en verzorging zijn eigen specifieke dingen nodig. Denk maar eens aan de bloembol die veel water nodig heeft om te kunnen groeien. Of de andere bloembol die juist heel weinig water nodig heeft. Er zijn ook bloembollen die veel licht nodig hebben terwijl de ander juist in het donker beter tot zijn recht komt. Zo laat elke bloembol zien  wat hij/zij nodig heeft. En wat gebeurt er als je de bloembol geeft wat hij echt nodig heeft? Juist…de bloembol zal uitgroeien tot een prachtige bloem die tot bloei komt op een plekje wat bij hem/haar past. En zo werkt het eigenlijk ook bij jou. Jouw ouders geven jou eten, drinken, aandacht en liefde, dingen die jij nodig hebt om te kunnen groeien net als het bloembolletje. Maar om uiteindelijk uit te kunnen groeien tot een bloem die gaat bloeien, heb jij jouw specifieke dingen nodig. En wat deze specifieke “Jou- Dingen” zijn, daar ga ik als kindercoach samen met jou naar op zoek. Want diep van binnen in jouw hart weet jij welke bloem jij bent en weet jij wat je nodig hebt om te kunnen bloeien. Alleen zijn we dat vaak vergeten!
Weet je wat nou zo bijzonder is? In elk gezin zijn allemaal andere bloemen met elk hun eigen behoeftes en dan bedoel ik natuurlijk jouw vader, moeder, broers en zussen. Dat kan voor iedereen soms best lastig zijn om te kunnen krijgen wat hij/zij echt nodig hebben. Soms zou het makkelijker zijn als er allemaal tulpen in huis zouden zijn of allemaal rozen want dan is het heel duidelijk wat iedereen nodig heeft. Maar de wereld zou ook heel saai zijn met allemaal dezelfde kinderen of bloemen.

Ik wil als Kindercoach graag samen met jou op zoek naar welke bloem jij bent en wat jouw bloem nodig heeft om te kunnen bloeien. Want als jij weet welke bloem jij bent, weet jij beter wat je nodig hebt en groeit jouw zelfvertrouwen. Waardoor jij als bloem tot bloei kunt komen.

Hoe doen we dat?
Ik maak veel gebruik van spelvormen, gesprekjes, tekenen, knutselen en verhalen waardoor jij meer te weten komt over jezelf. De dingen die wij in mijn praktijkruimte samen bespreken blijft natuurlijk tussen ons en ik zal altijd met jou overleggen welke dingen ik wel of niet met jouw ouders mag bespreken als deze kunnen helpen om jou te kunnen geven wat jij nodig hebt.
Soms kan het zijn dat jij nog dingen wilt leren die jij nodig hebt om meer te kunnen bloeien. Dan gaan we samen kijken waar jouw kwaliteiten liggen en deze gaan we inzetten om nieuwe vaardigheden te kunnen leren.

Mag ik met jou mee op zoek?

ellen (3)