ellen wie ben ik2

Welkom bij Kindercoach Praktijk ZIJN.EllenvandeVeerdonk
Ik ben Ellen van de Veerdonk (1974) getrouwd met Wilco en moeder van drie dochters. Na mijn opleiding aan de PABO ben ik begonnen als leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb veel ervaring opgedaan in alle leeftijdsgroepen en ben na een aantal jaren werken de opleiding Magistrum gaan volgen waardoor ik naast mijn functie als leerkracht ook unitleider ben geworden binnen de school waar ik werkzaam was. Een hele leuke nieuwe uitdaging! Na heel wat jaren met veel passie gewerkt te hebben in het Basisonderwijs werd mijn leven verrijkt met het moederschap. Mijn prioriteiten verschoven van werk naar thuis. Toen mijn 3e dochter geboren werd had ik al mijn energie nodig voor mezelf en mijn gezin, voelend dat ik mijn werk niet meer vanuit mijn hart kon doen. Ik ben in het diepe gesprongen en ben opnieuw mijn hart gaan volgen…ik wilde even alleen moeder zijn!
Ik heb ontslag genomen in het onderwijs en ik heb heel bewust gekozen voor mezelf en voor mijn gezin.

Na 2 jaar begon het toch weer te kriebelen om mezelf te gaan ontwikkelen. Daarnaast is mijn liefde en passie voor kinderen altijd gebleven. Mijn kracht ligt op het sociaal-emotionele vlak en het individueel begeleiden van (gevoelige)kinderen. Zo is “Kindercoaching” op mijn pad gekomen en ben ik de opleiding tot Kindercoach gaan volgen bij Sonnevelt Opleidingen in Utrecht. Ik zie het als een prachtige missie om samen met kinderen en hun ouders een stukje mee te wandelen op hun pad om een stevige basis te creëren waarbij hoofd en gevoel in balans zijn. Waarbij kinderen de verbinding leren voelen met hun eigen kracht, hun eigen zelfvertrouwen en hun eigen waarden. Zo kunnen kinderen hun ruimte innemen in deze wereld vanuit eigenwaarde in plaats vanuit angst en leren omgaan met emoties vanuit hun hart. Met dit als mijn kernwaarden:

  • Gelijkwaardigheid: Mensen zijn allemaal gelijkwaardig aan elkaar ongeacht uiterlijk, financiële status en wijsheid.
  • Aandacht: Ieder mens heeft aandacht nodig om zich te kunnen ontwikkelen en groeien in het leven
  • Respect: Het respecteren van elkaars grenzen en mening is het mooiste wat je de ander kan geven.
  • Inlevingsvermogen: Wanneer je je in kunt leven in een ander, kun je meer begrip opbrengen voor de situatie van de ander.
  • Creativiteit: Door het aanspreken van je eigen creativiteit kun je de ander ondersteunen in het ontdekken van zijn/haar kwaliteiten die deze persoon nodig heeft om krachtig in het leven te staan.

Met zorg, aandacht en betrokkenheid stap ik elk coachingstraject in. Gevoel, speelsheid, kennis, ervaring tezamen met een goed ontwikkelde intuïtie vormen voor mij hierin de leidraad. Binnen gezinnen reageren we bewust en onbewust op elkaar. Vanuit daar heb ik besloten om me zowel in Kinder- als Oudercoaching te specialiseren. Voor elke unieke situatie wordt een unieke afstemming gemaakt.

ellen (3)